Ik ben Janine van Steenis - van Ingen en woon samen met Henrie en onze honden in Nuland ( NB )



In 1989 kreeg ik mijn eerste hond, Bearded Collie Jiggle. Ik wist niks van honden en wat ik zag van hondentraining vond ik vreselijk. De hond moest je slaaf zijn, trainen moest met slipkettingen en  correcties en  belonen met voertjes was een taboe. Maar het werd me toch ten zeerste aangeraden om met mijn eerste hond naar een puppy cursus te gaan. Zo kwam ik met honden training in aanraking. Ik had al wel snel bekeken dat ik het anders wilde. Jiggle hoefde niet mijn slaaf te zijn. Nee ik wilde gewoon een sterke band met haar en leuk samenwerken en dat is gelukt.

Omdat ik toen ook al in oplossingen dacht heb ik me opgegeven als trainer. Eerst heb ik als hulptrainer meelopen en ondertussen ging ik meerdere instructeurscursussen volgen. Hier leerde ik hoe je wel op een positieve manier kon trainen en lesgeven. Toen Jiggle een jaar was ben ik begonnen met Agility en dat vonden we geweldig. Omdat er op de hondenvereniging waar ik trainde en lesgaf niet veel animo was voor mijn positieve methodes en meer variatie in lesgeven ben ik verder gegaan. Zo kon ik mijn creatieve ideeŽn uitwerken bij diverse Hondenclubs; waaronder Jumpy, Dogwood, de Lijn en ATC. Deze laatste  (Aglility Training Centre) was zo groots en zo professioneel. Hier heb ik heel veel geleerd over deze tak van Sport. later hebben wij deze club overgenomen en nog jarenlang met veel plezier les gegeven. Ik gaf lessen in Gehoorzaamheid, Agility en Sport & Fun.
Met Jiggle liep ik wedstrijden in zowel GG II en Agility C klasse. Toen ik kennis maakte met de Australian Shepherd was ik direct verknocht. Na een maandenlange zoektocht op het Internet kreeg ik in 1997 de kans er een in mijn bezit te krijgen en zo kwam Phyrne in mijn leven.

Wat een heerlijk ras, niks anders meer voor mij. Door de sport leerde ik mijn huidige man kennen en samen liepen we wedstrijden op hoog niveau en Henrie zelfs 4 maal op de Wereld Kampioenschappen met zijn Border Collie Mitchell. In 1999  hebben we een Blauw Witte Border Collie teefje uit Engeland gehaald Des'Ray.Ook met Phyrne stroomde ik door de diverse cursussen en wedstrijden heen. Toen kwamen de aanvragen voor een puppy van haar. In Nederland waren er pas een stuk of 20 Aussies maar Phyrne was zo speciaal omdat ze een heel sociaal karakter had dat ze vele harten stal. Zo hebben we een nestje met haar gefokt toen ze 3 jaar was en daaruit Sha-De gehouden. 
En zo is het allemaal begonnen. Ik was perfectionistisch dus ik wilde gelijk een officiŽle kennelnaam;  of Clan Miphydes, ( wat staat voor de stam van Mitchell, Phyrne & Des'Ray ) en aan alle eisen voldoen qua gezondheid en gedrag. Ik wilde het ras verbeteren en niet alleen vermeerderen. Ook deden wij al veel aan socialisatie met het nest van 8 puppy's. En dat was in 2000 nog niet standaard de regel.  

    
Maar alles kon beter en dus heb ik me steeds meer verdiept in alles wat erbij komt kijken en ben me gaan specialiseren in puppy en honden gedrag. Niks is zo belangrijk als een perfecte match tussen de puppy en zijn nieuwe gezin. We fokken ongeveer 1 a 2x per jaar een nestje en blijven levenslang een aanspreekpunt en verantwoordelijk voor onze nakomelingen. Het is onze familie. En onze familie bestaat al 32 jaar uit Jiggle*, Mitchell*, Phyrne*, Des'Ray*, Sha-De*, Tyler*, Ja'Neill*, So-Leil*, Percy*, Twist'R*, Dawn, Goi'A, Jeep, Fable, Nisse, Djomi en Nuw'Kah. Een prachtige roedel waarmee we heel veel hebben getraind, wedstrijden hebben gelopen, veel van hebben geleerd maar vooral van hebben genoten en dat doen we nog steeds.


En dat doe ik ook voor alle nakomelingen. Mijn verjaardag vier ik met een wandeling met zoveel mogelijk vrije en blije  honden, ik organiseer familiedagen met wedstrijdjes, workshops en gekke spelletjes, wandelingen per nest, puppy middagen en opvoeddagen.      

Door ziekte kan ik na bijna 30 jaar trainen in Gehoorzaamheid, Agility, Treibball, Sport & Fun en schapen drijven mijn passie niet meer doen. MaarÖÖ net zoals in 1989 denk ik in oplossingen en zo ben ik op 55 jarige leeftijd begonnen aan een jaar opleiding tot Spiegeltrainer waar ik in 2020 ben afgestudeerd., in 2021 heb ik de opleiding tot Activiteiten coach I en II behaald, in 2022 Puppy testen en Hersenwerk, in 2023 de Basiscursus Aromatherapie en  Instructeur Detectie basis en in 2024 Instructeur Nosebedience en binnenkort start de Instructeursopeleiding Detectie Gevorderd.  Een hele andere manier van werken met je hond maar ook zo interessant. Ik heb wederom veel kunnen leren en vanuit een andere insteek naar mijn honden leren kijken. Dit kan ik dus wel. Ik kan andere mensen helpen met mijn honden, hoe mooi is dat!

Ik ben in 2021 een eigen bedrijf begonnen. Maar dan met meer, welke mensen en honden hebben behoefte aan mijn hulp en in welke vorm? Mensen en Honden die hulp nodig hebben met een probleem of bewegingspatroon. Ik heb een binnenlocatie zodat de lessen altijd door kunnen gaan en er minder afleiding is van buitenaf. Zo hoeven de honden niet in het natte gras te lopen, zitten of zelfs liggen en hebben we geen last van weersomstandigheden..  Daarnaast moet er ruimte zijn voor puppy's. Veel puppy's komen bij de fokker nog echt tekort aan socialisatie en dat is juist zo belangrijk. Bij mij is die ruimte er. Ook voor puppy's en jonge honden die in erbarmelijke omstandigheden zijn geboren en nog niks hebben meegemaakt als ze bij hun nieuwe baasjes komen. Een uurtje spelen, snuffelen en ontdekken in een veilige omgeving. Ook bieden we puppy karaktertesten aan omdat het veel waarde toevoegt aan het vinden van de juiste match van een puppy bij een nieuw gezin. maar ook oudere honden hebben iets nodig om de hersenen maar ook het lichaam actief te houden, daardoor kunnen ze van een betere oude dag genieten. Ik geef lessen aan honden van alle rassen en leeftijden van 9 weken tot 17 jaar. Gehoorzaamheid, Obedience, Sport en Spel, Balance en Coordinatie, Detectieen vanaf dit jaar Nosebedience. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse speur en Deetctie Bond.
Zo kom ik aan mijn passie voor honden en dat gun ik ieder baasje en iedere hond!


telefoon: 06-29565774
Dogtivitiezz
Dogtivitiezz
telefoon: 06-29565774