Wat vindt je in dit Wonderland?

- Een Indoor Speeltuin.
Hoe fijn is het voor een fokker als je met je nestje puppy's een uurtje kunt komen spelen, ontdekken, leren en socialiseren.
Het is echt een verrijking voor een puppy om te wennen aan vreemde voorwerpen, speeltoestellen, een schommel, een ballenbak, allerlei veilig klim en klauterwerk,
voorwerpen met geluid en materiaal om overheen of onderdoor te lopen. Ze ervaren visuele en auditieve prikkels en socialiseren spelenderwijs, met elkaar en in het bijzijn van de fokker.
Voor een puppy is het zo veel gemakkelijker om de stap naar de grote wereld te zetten. Ze kunnen alles in hun eigen tempo ontdekken en ervaren. Alles op niveau van raskenmerken en wat ze al gewend zijn bij de fokker. We willen niks forceren. Fokkers zijn welkom met hun nestje puppy's na de eerste enting of titerbepaling.

- een speel locatie voor je puppy of jonge hond die je al in huis hebt.
Wil je met jou puppy verder socialiseren of laagdrempelig wat oefeningen aanleren, dan ben je ook welkom.
Je mag ook in een groepje van maximaal 4 personen met puppy's komen.
Ook voor honden die niet in huiselijke kring zijn opgegroeid of uit een land komen waardoor ze niet gewend zijn om te leven in onze drukke maatschappij bieden wij een fijne en vooral veilige afgesloten ruimte aan om te werken aan vertrouwen of om te leren ontspannen.


Puppy Karaktertesten
Iedere hond heeft zo zijn eigen karakter. Dat geldt natuurlijk ook voor een nest met puppy's. De één is haantje de voorste in het nest en de ander kijkt liever de kat uit de boom. Sommige puppy's spelen graag en anderen knuffelen liever. Maar wat als ze ineens alleen zijn, zonder broertjes en zusjes en mama; dat is toch een ander verhaal. Mogelijk wordt het haantje de voorste onzeker in zijn eentje of raakt de puppy snel overprikkeld doordat hij gevoelig is voor geluiden.

Dit alles kan je vooraf al vaststellen. Hoe - door een karaktertest.
De puppy's worden één voor één getest op:
-    omgevingservaringen,
-    reactie op vreemd persoon,
-    reactie op diverse proeven,
-    spelgedrag,
-    geluidsprikkels,
-    stabiliteit,
-    doorzettingsvermogen,
-    oplossend vermogen en
-    herstel vermogen.

Dit alles wordt vertaald in een verslag per puppy en een advies voor de toekomst.

Voor fokkers
Voor jou als fokker is de karaktertest ontzettend belangrijk. Hierdoor kan je namelijk bepalen welke puppy het beste past bij zijn/haar toekomstige gezin. Deze karaktertest geeft je inzicht in hoe de aansluiting zal zijn met het nieuwe gezin en hoe de puppy zal reageren op de omgeving van dit gezin, zoals kinderen, eventuele andere huisdieren, sport en/of training.
Het verslag kan je niet alleen zelf houden, je kan dit ook delen met het gezin. Het gezin krijgt hierdoor inzicht in wat ze mogelijk wel of niet kunnen verwachten van de puppy. Door vooraf deze informatie beschikbaar te stellen, kunnen moeilijkheden in de opvoeding grotendeels voorkomen worden. Kortom een karaktertest maakt net het verschil voor een blije hond en daardoor een blij gezin.

Tot slot
Wij vinden het welzijn van de hond ontzettend belangrijk. Sterker nog; het welzijn van de hond staat voorop. De verschillende testen kunnen bij sommige puppy's een schrikreactie teweegbrengen. Mocht dit het geval zijn, dan laten we de puppy niet aan zijn of haar lot over. Nee, wij zorgen ervoor dat de puppy de test als positief ervaart en dus dat de puppy de karaktertest positief afsluit. Dit door bijvoorbeeld voldoende tijd in te bouwen om met het complete nest samen te spelen.


telefoon: 06-29565774
Dogtivitiezz

Puppiezz in Wonderland